1. koncert zborov 2016

Učiteljski pevski zbor Slovenije Emil Adamič, zborovodja: Lovro Frelih, foto: Vito Debelak

SODELUJOČI ZBORI 2016

Mešani pevski zbor Na istem bregu je zbor učiteljev in staršev OŠ Danile Kumar iz Ljubljane. “Zbor je odlična priložnost za malce sprostitve po napornem delovniku, pa tudi primeren kraj za navezovanje in poglabljanje novih prijateljstev. Sodelujemo na različnih šolskih in izvenšolskih prireditvah ter revijah.” (iz predstavitve zbora)

Mešani pevski zbor Na istem bregu (OŠ Danile Kumar),  zborovodkinja: Ana Smolnikar, foto: Vito Debelak

Ženska vokalna skupina Vučce (OŠ Gorje) deluje deveto leto. “Nastopamo na kulturnih prireditvah na šoli, v domačem kraju in okolici.” (iz predstavitve zbora)

Ženska vokalna skupina Vučce (OŠ Gorje), zborovodkinja: Tanja Leben, foto: Vito Debelak

Pevski zbor staršev in učiteljev Waldorfske šole Ljubljana deluje od leta 1999. “Zbor je imel letos turnejo po Danski in Švedski, lani po Maroku in Andaluziji, predlani v Izraelu, še leto prej je pel v angleškem parlamentu … Sicer pa zbor nastopa na šoli, predvsem na Božičnem semnju, tradicionalno tudi na polnočnici na Rožniku, prejšnji teden pa je imel naš zbor skupaj z zborom Corus Cantemus iz Montevidea (Urugvaj) koncert v draveljski cerkvi.” (iz predstavitve zbora)

Pevski zbor staršev in učiteljev Waldorfske šole Ljubljana, zborovodja: Igor Velepič, foto: Vito Debelak 

KUD Litus Litija (OŠ Litija) deluje od leta 1995. “Zborovodja Igor Beuermann je vodenje zbora prevzel leta 2013. Letos smo našteli že 112 nastopov in praznovali 20 letnico delovanja zbora.” (iz predstavitve zbora)

KUD Litus Litija (OŠ Litija), zborovodja: Igor Beuermann, foto: Vito Debelak

UPZ Kratka pavza je učiteljski zbor iz OŠ Vižmarje Brod. “Zbor je na naši šoli začel delovati pod vodstvom učitelja glasbe Giovanina Raffanellija leta 2000 in deloval do leta 2008. Nato je zamrl, a ponovno oživel feb 2016 in do konca šolskega leta deloval pod vodstvom zborovodje Lovra Freliha.” (iz predstavitve zbora)

UPZ Kratka pavza (OŠ Vižmarje Brod), zborovodkinja: Tanja Srednik, foto: Vito Debelak

Povezovalna beseda koncerta

dr. Tomaž Simetinger, foto: Vito Debelak