3. koncert zborov 2018

Učiteljski pevski zbor Slovenije Emil Adamič je na učiteljski dan, 5. 10. 2018, v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu, z učiteljskimi zbori pripravil 3. koncert učiteljskih zborov pod naslovom Potepanje med melodijami doma in po svetu. Lahko smo prisluhnili večinoma slovenskim skladbam, ljudskim in avtorskim. Njihova raznovrstnost v ritmih in melodijah, sama izvedba nekaterih ob spremljavi različnih inštrumentov ter doživetost izvedb vsakega zbora, so ustvarili prijeten večer, ki smo ga v besedi po koncertu zaključili z mislijo, da je tovrstno povezovanje in sodelovanje doseglo svoj namen.  Na snidenje ponovno 5. 10. 2019 na 4. koncertu učiteljskih zborov! 

Učiteljski pevski zbor Slovenije Emil Adamič, zborovodja: Janez Klobčar, foto: Vito Debelak

Sodelujoči zbori 2018

Vokalna skupina Amantes Šolskega centra Celje  deluje že devet let. “Ljubiteljske pevke nastopamo skupaj z dijaki na različnih prireditvah, večinoma v lokalnem okolju, v zadnjih letih pa z veseljem gostujemo na literarnih večerih pisatelja Ernesta Jazbinška. Pred tremi leti smo tako ponosno zapele z Eldo Viler knjižnici Bežigrad”  (iz zapisa v predstavitvi).         

Vokalna skupina Amantes Šolskega centra Celje, zborovodkinja: Metka Jagodič Pogačar, foto: Vito Debelak 

Ženski pevski zbor OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem  zapoje ob posebnih priložnostih. “Tokrat je naš prvi nastop izven šolske hiše. Druži nas dobra volja in miselnost, da kdor poje, slabo ne misli” (iz zapisa v predstavitvi).

Ženski pevski zbor OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, zborovodkinja: Suzana Makič, foto: Vito Debelak 

Ženski pevski zbor OŠ Hajdina  deluje sedem let. “V velik izziv nam je bilo sodelovanje v dveh muzikalih, s katerim smo se predstavili velikemu številu gledalcev po različnih krajih Slovenije. V zadnjih dveh letih smo večkrat nastopile tudi čez mejo – na Hrvaškem. Rade se udeležujemo območne revije pevskih zborov, kjer dobimo povratno informacijo o našem delu” (iz zapisa v predstavitvi).                                           

Ženski pevski zbor OŠ Hajdina, zborovodja: Uroš Sagadin, foto: Vito Debelak

Učiteljski pevski zbor OŠ Pivka deluje četrto leto. “Nastopajo predvsem na priložnostnih šolskih prireditvah, rade pa s svojo glasbo obogatijo tudi kakšno lokalno prireditev. V posebnem spominu jim je tako ostal glasbeni večer, ki so ga lansko jesen oblikovale skupaj z učiteljskimi zbori iz Češke in pomladni nastop na reviji Primorska poje”  (iz zapisa v predstavitvi).                                     

Učiteljski pevski zbor OŠ Pivka, zborovodkinja: Damjana Morel, foto: Vito Debelak 

Breskvice (OŠ Dramlje) delujejo tri leta. “Redno se udeležujemo šolskih in krajevnih prireditev, zapojemo pa tudi na kakšnih manj uradnih priložnostih. Petje nam je v užitek in veselje, z njim pa krepimo tudi dobre medsebojne odnose”  (iz zapisa v predstavitvi).                                                         

Breskvice (OŠ Dramlje), zborovodkinja: Marija Klančar, foto: Vito Debelak 

Ženski pevski zbor Brezovica (OŠ Brezovica, OŠ Preserje, OŠ Dravlje, OŠ Spodnja Šiška, idr. ) deluje 23 let. “Med večja doživetja uvrščamo sodelovanje in nastope s srbsko skupino Riblja čorba v ljubljanskih Križankah in v Celju, s skupino Eroika ter s pevci Terezo Kesovijo, Vladom Kreslinom in Davorjem Radolfijem na Brezovici. Aprila 2016 smo nastopile v Predsedniški palači pri predsedniku Borutu Pahorju, junija pa v Evropskem parlamentu v Bruslju ter v slovenskem društvu v Luxemburgu”  (iz zapisa v predstavitvi).                                    

Ženski pevski zbor Brezovica (OŠ Brezovica, OŠ Preserje, OŠ Dravlje, OŠ Spodnja Šiška, idr. ), zborovodkinja: Sonja Sojer, foto: Vito Debelak 

Vezno besedilo koncerta: dr. Tomaž Simetinger

foto: Vito Debelak