6. koncert zborov 2021

Leto 2021 je za učitelja posebno, saj se je in se sooča pri svojem delu z najrazličnejšimi izzivi, tudi pri zborovski dejavnosti. Učiteljski pevski zbor Slovenije Emil Adamič zato ob svetovnem dnevu učiteljev 5. 10. 2021, praznuje skupaj s pevskimi zbori pedagoških strokovnih delavcev, ki delujejo v domačih šolskih in lokalnih okoljih. Tokratni koncert Popotovanje med melodijami doma in po svetu sodelujoči s pesmijo in besedo obeležujemo 30. obletnico naše države Slovenije – Vse najboljše!

Učiteljski pevski zbor Slovenije »Emil Adamič«, zborovodja: Barbara Maurer

Slovenija, zdaj si v najlepših letih, tridesetih rosnih letih, polna energije, zanosa in zagnanosti! Želimo ti, da bi postala še modrejša, še lepša in še bolj zelena, saj si na dobri poti! Računaj na nas, tvoj UPZ.

Ženska vokalna skupina Deve OŠ Koper, zborovodja: Eneja Baloh

Slovenija, v teh 30 letih si za nas še kot nepopisan list. Veselimo se, da ga bomo skupaj oblikovali in tvojim naravnim lepotam dodali še pridih našega obstoja.

Devojke – vokalna skupina OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj, zborovodja: Vlasta Lah

Vokalna skupina Devojke iz OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj spleta venec slovenskih pesmi in s prepletom ljudskih in zimzelenih pesmi vošči naši domovini ob okrogli tridesetletnici. Naj slovenščina še mnogo let odzvanja v slovenski pesmi, naj bo njena radostna melodija prisotna v naših življenjih in naj bo ubranost njenega naroda enaka tisti pevskih zborov.

Prima nota (OŠ Šalek), zborovodja: Barbara Čevnik

Domovina – kakšna topla beseda. V pajčevino lepot si ovita. Neprecenljiva in bogata je knjiga tvojih spominov. S ponosom se oziramo v preteklost in z veseljem se podajamo na pot novih izzivov, ki bodo spisali nove zgodbe za nova praznovanja. In kot pravi naš pesnik Tone Pavček: Na svetu je sveto obličje samo eno samcato – dom. In veš, da na svetu to sveto ne rani nikakršen dvom, lahko ti vse drugo je vzeto, bogat si, če imaš – dom. Vse najboljše, Slovenija!

Vučce (OŠ Gorje), zborovodja: Ana Milošević

Vse najboljše Slovenija, Od tam kjer sem doma, naj pesem ti ponese pozdrav prek dolin gora, do morja. Vučce pojemo o tvojih lepotah in v pesmi zazveni naše voščilo, ki prihaja iz srca. Vse najboljše!

Kvintet Gimnazije Celje-Center, zborovodja: Gregor Deleja

Sloveniji želimo, da se uglasi v različnosti in nadaljuje svojo pot proti zveneči prihodnosti

Učiteljski pevski zbor OŠ Metlika, zborovodja: Irina Kolar

Feri Lainšček: Moja Slovenija

Tonika (OŠ Tončke Čeč Trbovlje), zborovodja: Karmen Lindič

Domovina, pesem za tvoj praznik danes zveni!Prepevamo jo z željo, da bi zdravje povrnili in da, kot narod, bi bili bolj  povezani.

Ženski pevski zbor Brezovica (OŠ Brezovica, OŠ Preserje, OŠ Dravlje, OŠ Spodnja Šiška, idr. ), zborovodja: Sonja Sojer

Slovenija, bodi zelena in čim bolj modra. Preudarna in ponosna, samosvoja in močna. Uporniška in divja, vztrajna in trmasta, ko gre za čast, pravico in svobodo. Ostani naša.